PATIËNTENPORTAAL
Vanaf 24 augustus 2020 kunt u gebruik maken van het patiëntenportaal. Via het patiëntenportaal kunt u:
- herhaalrecepten aanvragen
- e-consulten aanvragen
- uw dossier online inzien
Het patiëntenportaal is ingericht in samenwerking met Promedico-ASP en Pharmeon, onze partners in praktijkautomatisering. Op deze pagina vindt u een korte toelichting.
HOE WERKT HET?Om gebruik te kunnen maken van het patiëntenportaal dient u eerst een account aan te maken. Na aanmelding dient u zich éénmalig te identificeren. Dat kan telefonisch waarbij de assistente u enkele controlevragen stelt. Of u komt op de praktijk met us identiteitsbewijs. Uw gegevens worden via een beveiligde verbinding met de praktijk uitgewisseld en zijn niet in te zien door derden.
|
MINDERJARIGENIedere gebruiker moet een uniek mailadres hebben om gebruik te kunnen maken van het patiëntenportaal. Minderjarigen dienen te worden geidentificeerd door de ouders. Bij het bereiken van de leeftijd van 16 jaar moeten ouders het account overdragen aan het kind.
|
ACCOUNT AANMAKEN OF INLOGGENU kunt een account aanmaken via een computer. Daarvoor gebruikt u de snelkoppelingen hieronder. Klik op de knop met de naam van uw huisarts om in te loggen of te registreren.
|
UW ZORG ONLINE APPOok vanuit uw mobiele telefoon of tablet kunt u een account aanmaken. Dan moet u eerst de Zorg Online-app instaleren via App Store of Google Play.
|
INSTRUCTIEFILMPJE
|
Met behulp van dit filmpje kunt u bekijken hoe het werkt. Let op: in de film wordt getoond dat u online ook afspraken kunt maken. Dat is binnen onze praktijk (nog) niet mogelijk.
|
E-CONSULTHet is mogelijk om een e-consult (digitaal consult) aan te vragen bij uw huisarts of praktijkverpleegkundige. Een e-consult is bedoeld voor (eenvoudige) vragen over medicatie, uitslagen van onderzoeken, beoordeling van vlekken/plekken van uw huid of als een vervolge op een consult op de praktijk. U kunt maximaal één digitaal consult per 12 uur versturen.
Een e-consult is NIET bedoeld voor urgente vragen of levensbedreigende situaties. Als u twijfelt over de ernst van uw klacht, neem dan ALTIJD telefonisch contact met de praktijk op!
Heeft u een klacht waarvan het waarschijnlijk is dat u lichamelijk onderzocht moet worden? Maak dan een afspraak in de praktijk en start geen e-consult
Wij proberen uw vraag binnen enkele werkdagen te beantwoorden. In geval van (langdurige) afwezigheid van uw huisarts kan een waarnemend huisarts uw vraag voor zijn/haar rekening nemen.
|
HERHAALRECEPTENHeeft u medicijnen nodig die u langdurig gebruikt en die eerder door uw huisarts zijn voorgeschreven? Dan kunt u nu ook via het patiëntenportaal uw herhaalrecepten aanvragen. Bestelt u voor 11:00 uur uw medicatie via het patiëntenportaal dan liggen de medicijnen na twee werkdagen klaar bij de apotheek.
|
UW DOSSIER ONLINE INZIEN
Via het patiëntenportaal kunt u uw medische gegevens inzien. Het gaat dan om:
|
|
Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.
Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.
Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.
Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.
Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes NOOIT aan anderen.